superfoods.lt geriausiomis kainomis

Prekių krepšelis tuščias


JUODIEJI RYŽIAI 1 KG.

LYGINANT SU BALTAISIAIS IR RUDAISIAIS RYŽIAIS, JUODUOSIUOSE YRA DAUGIAUSIAI BALTYMŲ IR DVIGUBAI DAUGIAU SKAIDULŲ. TAI NATŪRALŪS RYŽIAI, IŠSAUGOJĘ VISAS MAISTINGĄSIAS MEDŽIAGAS, ANTIOKSIDANTŲ DAUGIAU NEI MĖLYNĖSE.
Kaina:
Kaina: 9,00 €

APIE PRODUKTĄ

Juodieji ryžiai – rūšis, priskiriama lipniesiems ryžiams. Juodieji ryžiai yra viso grūdo ryžiai, Išsaugoję visas maistingąsias medžiagas. Juodųjų ryžIų luobelėse itin didelis skaidulinių medžiagų ir mineralų kiekis. Lyginant su baltaisiais ir rudaisiais ryžiais, juoduosiuose yra daugiausiai baltymų ir dvigubai daugiau skaidulų. Išvirę pasidaro tamsiai purpurinės spalvos dėl juose esančio itin gausaus antioksidanto antocianino
Šie ryžiai naudojami košIų, pudingų, salotų, daugiaryžIų, sušIų ritinėlių gaminimui, kinijoje Iš jų gaminami makaronai, krekeriai, tradicinė juodųjų ryžIų duona ar pyragai.
Juodieji ryžiai Išverda per 30 min. Vienai daliai ryžIų imamos dvi dalys vandens ir verdama ant mažos kaitros, kol ryžiai sugeria visą skystį. Prieš verdant, ryžiai nuplaunami po tekančiu vandeniu. Kartais šiuos ryžius rekomenduojama švariai perplauti vandeniu, užmerkti 9 – 12 valandų, tuomet ryžiai Išverda greičiau.
Juoduosius ryžius galima virti ir taip, kaip makaronus – užpilti gerokai didesniu vandens kiekiu (1 dalis ryžIų ir 4 dalys vandens) ir virti iki norimo kietumo – minkštumo, o tuomet švariai perplauti vandeniu. Taip verdami ryžiai ypač tinka salotoms.

 

 

 

LINIJA